Sedumtak i Stockholm

Därför skall du välja Sedumtak

Taket på din fastighet utsätts ständigt för olika slags påfrestningar från väder och vind. Därför är det av högsta vikt att du ser till att taket är uppdaterat, av hög kvalitet och i ett material som passar det klimat som fastigheten står i. Ett Sedumtak är ett smart val för alla som vill ha ett tak som håller länge.

Detta är Sedum

Sedum är fleråriga växter som i allmänhet är mycket lättskötta och kräver lite vatten för att frodas. Detta gör växterna perfekta att lägga på tak och att välja just sedumtak har på senare år åter blivit mycket populärt bland fastighetsägare. Att välja denna typ av tak har ett antal fina fördelar som du finner nedan. Genom att informera dig kommer du enklare att kunna ta ett bra beslut för dina fastigheter.

Fördelar med ett Sedumtak

  • Sedum kräver mycket liten skötsel och väldigt torktåligt. Detta gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för dig som söker smarta tak till dina fastigheter. 
  • En Sedummatta är dessutom väldigt enkel att lägga, vilket gör att arbetet kommer att ske smidigt och samtidigt går relativt fort, utan att för den skull kompromissa med kvaliteten. 
  • Sedum hjälper till att isolera byggnaden och dämpa buller som kan störa de boende. Det bidrar också till en jämnare temperatur inomhus.
  • Denna typ av tak tar också hand om förorenat dagvatten på ett smart sätt vilket bidrar till en hälsosammare fastighet i stort. 
  • Sedumtak förbättrar också luftkvaliteten eftersom växterna hjälper till att binda farliga luftföroreningar som finns i ditt närområde. 
  • Sedum skyddar tätskiktet från farligt UV-ljus, vilket gör att dess livscykel blir längre. 
  • Det är bra för miljö och djurliv, även i städer, eftersom det bidrar till en organisk miljö som kommer alla väl tillhands.

 

Sedumtak bidrar till en vackrare stadsbild

Sedum tenderar att förändras genom åren eftersom fördelningen av de olika arterna kan skilja sig åt. Detta betyder att ditt Sedumtak kan ändra färg och utseende beroende på placering, år, och årstid. Du kan uppleva tider då Sedumtaket blommar i färger som vitt, gult eller rosa, liksom tider då det istället skiftar i rött, eftersom det är mycket varmt och torrt ute. Att välja Sedum innebär helt enkelt att du får ett vackrare tak på fastigheten som i sin tur bidrar till en trevligare stadsbild.

Vi hjälper dig med ditt nya Sedumtak

På Märsta Plåt är vi experter på allt som har med tak att göra och har gedigen erfarenhet inom området. Är du nyfiken på Sedumtak Stockholm finns vi till hands hela vägen och hjälper dig att förverkliga din dröm om ett tak som både är hållbart och vackert. Våra proffsiga medarbetare finns med genom hela processen och svarar gärna på frågor du har.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur ett Sedumtak kan vara ett bra val för dig. Välkommen – redan idag.

Sedumtak Stockholm
Sedumtak
Sedumtak Sthlm
Call Now Button070-774 12 04