Papptak i Stockholm

Specialister på papptak i Stockholm

Vi på Märsta Plåt är specialister på papptak i Stockholm med omnejd och har över 15 års erfarenhet på marknaden. 

Papptak är ett beprövat, väderbeständigt taksystem som håller länge och passar många olika taktyper – läs vidare för att reda på mer om papptak i Stockholm och vad vi kan göra för dig!

Vad är papptak?

Papptak består av två eller tre lager speciellt filtmaterial som tillsammans bildar en tät ogenomtränglig barriär.

Filtmaterialet, eller takpapp, är en komposit av ett absorberande ark av organisk eller syntetisk fiber som är mättad och belagd med ett vattentätningsmedel som tjära eller asfaltbitumen som förhindrar inträngning av fukt. 

Papptaksystemet är uppbyggt av flera lager av högpresterande filt och masticasfalt över ett isolerat trä- eller betongplattak.

Med papptak garanteras man en vattentät installation.

Installation av papptak i Stockholm

Det finns flera tekniker för applicering av papptak i Stockholm – beroende på vilka material som används, rullas takpapp i allmänhet ut över taket och limmas samman med hett bitumen eller lim. Materialteknik och nya produkter har moderniserat papputbudet och inkluderar gummimodifierad elastomerbitumen och polymermodifierad bitumen.

Het applicering av papptak

Asfalt hettas upp till 220 – 240 °C och hälls framför pappmaterialet när det rullas ut längs taket. Den heta, klibbiga, viskösa asfalten hälls ner på rullens framsida kontinuerligt. Bitumen fyller hålrum och när det är kallt tätar det lederna och gör taket vattentätt.

Alternativt kan man använda specialdesignad papp som värms upp med en gasbrännare. Ingen asfalt krävs. Tekniken används vanligtvis för små till medelstora tak eller reparation av platt tak där det nya materialet måste smälta ihop med det gamla för att garantera total varvsäkerhet eller där det är svårt att komma åt taket. 

Kall applicering av papptak

Kallim appliceras jämnt på takytan och takpapp rullas ut på plats. Varv förseglas med det kalla limmet.

 • Självhäftande membran: Självhäftande membran innehåller ett häftlim och papper på undersidan. När det väl är i rätt läge på taket skalas papper av, och membranet fastnar vid basen. De är olämpliga att lägga över ojämna ytor eller under kalla förhållanden. De kräver tryckkontakt för att underlätta fullständig vidhäftning. Inom DIY används de för reparationer eller täckning av platta tak, garage, trädgårdsbyggnader, verkstäder, bodar, lekstugor eller kaninkojor.

Ytskydd: Papptak kräver en skyddande yta för att förhindra UV-skador och annan påverkan. UV-strålar i solljus skulle annars ha förmågan att oxidera takytan och få material att läcka ut och orsaka att asfalten blir spröd och mer benägen för sprickor, vilket skulle kunna orsaka vattenläckor.

Fördelar med papptak i Stockholm

Att få ett papptak lagt av oss har många fördelar:

 • En rad tillämpningsmetoder och tekniker tillgängliga
 • Ett beprövat taksystem
 • Applicerbart på olika taktyper – små till stora
 • Hållbara material används
 • Inte benäget för vindskjuvning och skal
 • Kan även läggas på golvet om så önskar
 • Lämpligt för alla typer av ytor – platt, lutande, böjd
 • Tillgängligt och billigt
 • Sömlösa platta takbeklädnader kan skapas
 • Perfekt för tekniska byggnader och kompletterande småhus

Anlita oss för läggning av papptak i Stockholm

På Märsta Plåt är vi stolta över att kunna leverera tjänster av högsta kvalitet genom att endast använda de bästa, mest beprövade produkterna på marknaden. Med vår över 15 år långa erfarenhet på marknaden kan du känna dig trygg genom hela processen. 

Ring eller mejla oss redan idag för att få råd din kostnadsfria prisoffert!

Papptak arbete
Papptak Stockholm
Papptak
Papptak mönster
Papptak i Sthlm
Call Now Button070-774 12 04